Hyoho Niten Ichi Ryu - Soke

 1. Miyamoto Musashi Fujiwara no Genshin (founder) 1584-1645
 2. Terao Kyumanosuke Nobuyuki 1621-1688
 3. Terao Kyoemon Katsuyuki 1673-1747
 4. Yoshida Josetsu Masahiro 1713-1747
 5. Santo Hikozaemon Kiyohide 1756-1831
 6. Santo Hanbei Kiyoaki 1792-1858
 7. Santo Shinjuro Kiyotake 1824-1909
 8. Aoki Kikuo Hisakatsu 1886-1969
 9. Kiyonaga Tadanao Masazane 1919-1976
 10. Imai Masayuki Nobukatsu 1915-2006
 11. Iwami Toshio Harukatsu 1948-

 

Imai Masayuki Nobukatsu

In 1956, Imai Masayuki este acceptat ca deshi (elev) de catre Aoki Kikou Soke acesta fiind al 8-lea Soke (cap de familie) al scolii Hyoho Niten Ichi Ry si totodata Soke al scolii Sekiguchi Ryu Batto Jutsu. Imai Masayuki a studiat sub indrumarea lui pina in 1969 cind Aoki Soke trece in eternitate. Aoki Soke transmite titlul de Soke lui Kiyonaga Tadano, iar Imai incepe sa studieze sub indrumarea acestuia din urma pina in 1976.

In 1976 Imai Masayuki devine la 10-lea Soke al Hyoho Niten Ichi-ryu. In acelasi an devine adeptul lui Iwao Hosokawa cu care studiaza Buddhismul miscarii Shinshu Koymo. Asa cum spunea dr. Kacem Zoughari, Imai Masayuki a fost un "koryu man", un om dedicat scolilor vechi traditionale, tinind foarte mult la traditie. In 1988, imparatul Showa ii decerneaza titlul de Ran Ju Ho Sho pentru intreaga sa activitate pentru promovarea si pastrearea adevaratelor traditii martiale.

Este foarte interesant de urmarit citeva din remarcile lui Imai Soke cu privre la cum trebuie abordat Gorin no Sho: " Primul meu profesor de Hyoho Niten Ichi Ryu Ken Jutsu a fost al 8-lea Soke, care era deasemeni si expert in Sutrele Buddhiste. Al doilea profeor al meu a fost Kiyonaga Tadanao, acesta fiind calugar autorizat sa predea invataturile sectei buddiste Sodo. Dupa moartea lui Kiyonaga Sensei am devenit la 10-lea conducator al scolii Hyoho Niten Ichi Ryu. La acea vreme imi faceam mari sperante ca am sa reusesc sa intru in Buddhism. Astfel l-am intilnit pe Iwao Hosokawa, iar de la el am invatat despre Tanni Sho ( ) scrisa de Shinran Shonin. Au trecut 48 de ani si pina la urma am reusit sa inteleg adevaratul inteles al lucrarii Gorin no Sho, asa cum Soke Aoki si Kiyonaga au incercat sa mi-l explice." Se pare ca pentru o buna intelegere a celebrului text Gorin no Sho trebuie ca cititorul sa aiba o solida cunostere despre buddhism. Acest lucru vorbeste despre cit de mare este geniul martial al lui Musashi care a reusit sa treaca dincolo de sabie.

Ima Soke a murit pe 9 Marite 2006 lasind in urma sa doua lucrari, respectiv Explicatii la Dokkodo de Musashi Miyamoto si Seiho (studiu) asupra scolii Hyoho Niten Ichi Ryu.

Iwami Toshio Gensho

Iwami Toshio Gensho s-a nascut in Octombrie 1948 in prefectura Fukuoka de pe insula Kyushu, Japonia. Incepe studiul artelor martiale in timpul liceului cu Karate Okawa Ryu, pe care-l studiaza intens. Dupa absolvirea studiilor devine pompier pentru unitatea din Kokura. Intre timp se antreneaza foarte intens in Karate. Insa ca urmare a unei accidentari la genunchi nu mai poate practica Karate pentru o vreme si se reorienteaza asupra Muso Shinden Iai Do-ului.

In 1979 este introdus de Minamoto Nobuo (a 13-a generatie de descendenti ai lui Iori Miyamoto, fiul lui Musashi) la Imai Masayuki (al 10-lea Soke HNIR). Din acest moment devine elevul Imai Soke cu care studiaza intens. Dupa 22 de ani de practica, in 2001 Imai Soke ii confera certificatul de Menkyo Kaiden in Hyoho Niten Ichi Ryu Kenjutsu, atestind astfel ca Iwami Sensei a fost initiat in toate tehnicile si secretele artei, stapinind tot repertoriul scolii lui Musashi.

In 20 Decembri 2003 are loc inaugurarea unui monument constind dintr-o piatra de 2 m inaltime pe care sta scrisa expresia "Sei Shin Choku Do" (Inima Pura, Cale Dreapta), linga castelul din Kokura, foarte aproape de locuinta unde Musashi Miyamoto si-a petrecut 6 ani din viata. Cu aceasta ocazie are loc si ceremonia de transmitere a titlului de Soke de la Imai Masayuki Soke catre Iwami Toshio. Astfel, Iwami Toshio este numit si certificat ca fiind al 11 Soke al scolii Hyoho Niten Ichi Ryu Ken Jutsu fondata de Musashi Miyamoto.

Actualmente Iwami Toshio Sensei incearca sa transmita aceasta scoala tuturor celor doritor ce au o inima curata, la Dojo-ul sau Doku Gyo An din Kokura.

 

Hyoho Niten Ichi Ryu - SokeMusashi Soke

Miyamoto Musashi

Santo Soke

Santo Sanjuro Kiyotake

Aoki Soke

Aoki Hisakatsu

Kiyonaga Soke

Kiyonaga Tadanao

Imai Soke

Imai Masayuki Nobukatsu

Iwami Soke

Iwami Toshio Harukatsu

Cine?

Sei Bu Kan este o asociatie ce are ca principala activitate promovarea artelor martiale traditionale si a culturii asociate cu acestea, vizind calitatea dincolo de orice compromis
| despre Seibukan Dojo

Ce?

În cadrul Seibukan Dojo au loc cursurie de Kenjutsu conform cu traditiile Taisha Ryu & Hyoho Niten Ichi Ryu. Aceasta insemnind Ken Jutsu, Batto Jutsu (Iaido), Bo Jutsu, Jutte Jutsu, Ju Jutsu.
| despre Seibukan Dojo

Unde?

Ne puteţi găsi in Romania, Bucuresti, Sector 1, Str. Occidentului nr 12, Sala de sport a liceului Ion N. Socolescu. Pentru inscrieri va rugam a luati legatura cu noi in prealabil pe seibukan(a)martial.ro.
| vezi harta

Când?

Antrenamentele se tin Luni (de la 20:00 la 21:30) si Miercuri (de la orele 19.30 la 21.00).
| vezi calendarul

Cât?

Costul antrenamentului pentru o luna este de 120 ron. Acest cost acopera o luna de antrenament calendaristic.
| informaţii înscriere

Contact | Regulament | Linkuri

© 2012 Seibukan Dojo Romania - Hyoho Niten Ichi Ryu România | Toate drepturile rezervate.