Taisha Ryu Ken Jutsu (Kenpo)

Ce este Kenjutsu sau Kenpo?

Kenjutsu inseamna tenica sabiei. Aceasta disciplina fiind dezvoltata secole dearandul de razboinicii japoniei medievale. Este vechea arta martiala, ce pregatea razboinicii pentru lupta si in acelasi timp pentru viata de zi cu zi. Fiind nascuta in vremuri de conflicte sangeroase, Kenjutsu sau Kenpo nu s-a putut rezuma doar la metodele de manuire a sabiei cum avem astazi in disciplinele sportive noi precum Kendo sau scrima europeana. Multe dintre aceste traditii martiale au avut si un caracter puternic ura - ascuns, ocupandu-se si ce activitati specifice serviciilor secrete. Culegerea de informatii, sabotajele, asasinatele si dezinformarea fiind parte a activitatii lor. In occident s-a format ideea eronata si mult vehiculata de anumiti autori despre ceea ce erau si ce nu erau samuraii. Ar fi bine de stiut ca Yagyu Shinkage Ryu Ken Jutsu, scoala ce a fost adoptata de administratia Tokugawa ca fiind scoala de arte martiale a familiei shogunale avea o vasta retea de spioni si agenti sub acoperire in toata tara, fiind in stransa legatura cu celebrii Iga no Mono (Ninja din Iga)

 

Cine au fost Sagara Shinobi

Shinobi / Ninja

Lucrind pentru seniorul Sagara Nagatsune, Marune Kurando, fondatorul Taisha Ryu Kenpo, impreuna cu Den Rinbo Raigyo au format o grupare de shinobi (ninja) ce a devenit cunoscuta sub numele de Sagara Shinobi (Ninja). Este cunoscut faptul că Den Rinbo, înainte de a intra în grupul lui Marune a fost pirat. Rinbo s-a ocupat în mod special de rețeaua de spioni formată de această școlă. Deasemeni avea relații strânse cu shugenja (călugări războinici) ulterior devenind chiar el un shugenja și cu ajutorul cărora reușea să obțină informați altfel incaccesibile. A fost numit primul comandant (jonin) al clanului Sagara no Shinobi. Organizati in zece formatiuni, aveau nume ce corespundeau unor tehnici din Taisha Ryu si erau conduse de un menkyo kaiden din școla. Se spune ca Marune Kurando conducea o retea de 24 de chunin (oameni intermediari) ce erau experti in bu jutsu ce aveau misiunea de a interconecta reteau si de a transmite ordinele la cei șaisprezece genin. O tehnică secretă din Taisha Ryū ce era folosită de acești ninja era numită sanshin ittai no ken – sabia care reunește într-unul trei corpuri. Fiind vorba de o formațiune de trei ninja ce atacau simultan după o schemă bine pusă la punct pentru a duce la bun sfârșit misiunea ce le fusese încredințată.

 

Taisha Ryu Kenpo

Aceasta traditie martiala a fost fondata de Marune Kurando no Suke incepand cu anul 1568 dupa ce studiase trei traditii martiale, respectiv Chujo Ryu cu Amakusa Izu no Kami, Ta Ryu cu Tsukahara Bokuden si ulterior Shinkage Ryu cu Kamiizumi Ise. In februarie 1568 Kamiizumi Ise ii confera cu certificat al transmisiei (Inka). InkaDin acest moment Marune a lucrat intens la noua sa scola de hyoho si impreuna cu Den Rinbo Raigyo ( Zhuan Linfan ) a format Sagara no Shinobi fiind în slujba seniorului Sagara Nagatsune. Marune a introdus puternice aspecte mistice in scoala sa, folosind cultul zeitatii Marishi Ten. Kuji Kiri, Mantre si incantatii sunt folosite pentru ai conferi practicantului abilitatile necesare pentru a invinge. In paralel cu gruparea Sagara Ninja scoala Taisha Ryu s-a transmis reusind sa ajunga astazi la a 13-a generatie de Mari Maesti (Soke) in persoana lui Yamakita Takenori Sensei, de la care avem deosebita onoare sa invatam aceasta traditie martiala.Yamakita Soke

Cine?

Sei Bu Kan este o asociatie ce are ca principala activitate promovarea artelor martiale traditionale si a culturii asociate cu acestea, vizind calitatea dincolo de orice compromis
| despre Seibukan Dojo

Ce?

În cadrul Seibukan Dojo au loc cursurie de Kenjutsu conform cu traditiile Taisha Ryu. Aceasta insemnind Ken Jutsu, Iaido, Bo Jutsu, Ju Jutsu.
| despre Seibukan Dojo

Unde?

Ne puteţi găsi in Romania, Bucuresti, Sector 1, Str. Occidentului nr 12, Sala de sport a liceului Ion N. Socolescu. Pentru inscrieri va rugam a luati legatura cu noi in prealabil pe seibukan(a)martial.ro.
| vezi harta

Când?

Antrenamentele se tin Luni (de la 20:00 la 21:30) si Miercuri (de la orele 19.30 la 21.00)
| vezi calendarul

Cât?

Costul antrenamentului pentru o luna este de 100 ron. Acest cost acopera o luna de antrenament calendaristic.
| informaţii inscriere

Contact | Regulament | Linkuri

© 2012 Seibukan Dojo Romania - Taisha Ryu Romania | Toate drepturile rezervate.