Taisha Ryu Soke

Amakusa Izu no Kami - Tukahara Bokuden - Kamiizumi Ise Nobutsuna

 1. Marune Iwami no Kami Niudotesai Kurando no Suke
 2. Kunosuke Gunsuke Okami Tadayuki
 3. Sagara Sojiro Yoshitake
 4. Sagara Sabiyoe Nagasa
 5. Konosei Gonoemon Nyudo
 6. Oda Shichiro Uemon
 7. Oda Seka Sadaki
 8. Oda Naozaemon
 9. Oda Kinda Zaemon
 10. Oda Haghiro Zaemon
 11. Samuta Chiuzo
 12. Oda Seka Sadataka
 13. Yamakita Takenori Fujiwara Sadamune

Interesant la aceasta traditie martiala este faptul ca desi au trecut mai bine de 440 de ani de la formarea ei si astazi ea a ramas concentrata in aceiasi regiune unde a si aparut. La nu mai mult de 1h de mers pe jos de mormantul lui Marune Kurando si al lui Den Rinbo Raigyo se afla casa actualului si predecesorului Soke. La 15 min de acelasi loc este casa unde si astazi traiesc urmasii lui Kurando no Suke, in persoana dl Marune Sekinosuke. Acest lucru ne spune doua lucruri foarte importante despre Taisha Ryu. a) caracterul discret al scolii; b) lipsa interesului mercantil si dorintei de faima si afirmare.

Astazi scoala a ajuns la a 13 generatie in persoana dl Yamakita Takenori. Acesta traieste intr-un sat de munte la 1,3 ore de orasul Kumamoto, Prefectura Kumamoto, avand casa la liziera padurii. Traind intr-o armonie deplina cu natura si-a pastrat cele mai importante calitati umane, precum modestia, voia buna, naturaletea si motricitatea. Pe vremea cind era tinar practica pe linga Taisha Ryu Ken Jutsu si alte arte martiale precum Kendo si Jukendo avind nivelul Renshi. A invatat Taisha Ryu de la tatal sau Oda Seka, ce a fost al 12-lea Soke al scolii dar si un renumit expert in lupta cu pusca cu baioneta (Jukendo).

 

Yamakita Soke

Yamakita Soke - a 13 generatie, citind din Taisha Ryu Hiden Makimono.

Cine?

Sei Bu Kan este o asociatie ce are ca principala activitate promovarea artelor martiale traditionale si a culturii asociate cu acestea, vizind calitatea dincolo de orice compromis
| despre Seibukan Dojo

Ce?

În cadrul Seibukan Dojo au loc cursurie de Kenjutsu conform cu traditiile Taisha Ryu. Aceasta insemnind Ken Jutsu, Iaido, Bo Jutsu, Ju Jutsu.
| despre Seibukan Dojo

Unde?

Ne puteţi găsi in Romania, Bucuresti, Sector 1, Str. Occidentului nr 12, Sala de sport a liceului Ion N. Socolescu. Pentru inscrieri va rugam a luati legatura cu noi in prealabil pe seibukan(a)martial.ro.
| vezi harta

Când?

Antrenamentele se tin Luni (de la 20:00 la 21:30) si Miercuri (de la orele 19.30 la 21.00)
| vezi calendarul

Cât?

Costul antrenamentului pentru o luna este de 100 ron. Acest cost acopera o luna de antrenament calendaristic.
| informaţii inscriere

Contact | Regulament | Linkuri

© 2012 Seibukan Dojo Romania - Taisha Ryu Romania | Toate drepturile rezervate.